Ден на розовата фланелка и в Стара Загора
Ден на розовата фланелка и в Стара Загора / Сдружение Самаряни

Всяка последна сряда на месец февруари е известна като ден за борба с тормоза в училище. Такава е и срядата - 24 февруари, 2016 година, обявена още за "Ден на розовата фланелка". На този ден ученици, учители и граждани носят розово, за да изразят символично своята позиция срещу тормоза в училище.

"Ден на розовата фланелка" ще бъде 24 февруари и в Стара Загора. Сдружение "Самаряни" заедно с ученици от VI ОУ "Свети Никола" - Стара Загора и ОУ "Христо Ботев" - с. Братя Кунчеви ще се включат в световните инициативи обявени срещу тормоза като феномен сред подрастващите.

Специалисти в областта на превенцията на насилието от Сдружението заедно с учениците ще изработят розови тениски-оригами с посланието "Избирам разбирателство вместо насилие в моето училище", които ще бъдат разпространени на нетрадиционни места, за да привлекат вниманието и на своите връстници. Децата участници в кампанията, освен че ще носят розово ще получат и специална значка с посланието на кампанията.

Фейсбук също ще бъде розов. Всеки съпричастен с кампанията ще има възможност да сподели сред своите приятели снимка с послание и специален дизайн на инициативата. Такава заинтересованите биха могли да открият на фейсбук страницата на Сдружение "Самаряни".

Инициативите се осъществяват с подкрепата на програма "Вяра в децата и семейството" на Фондация Лале.