Започва кандидатстудентски прием 2016 в Тракийски университет
Започва кандидатстудентски прием 2016 в Тракийски университет / DarikNews.bg, архив
Кандидат-студенти от 10 държави проявяват интерес към приемните изпити в ТрУ.

Сред тях са младежи от Обединеното Кралство, следвани от Испания, Австрия, Германия, Гърция, Украйна, САЩ, Кралство Бахрейн и Канада.

Това сочат данните за проследяване чрез системата, с която работи IT-отделът на висшето учебно заведение в онлайн-приема.

Системата показва още, че от българските кандидат-студенти, ТрУ е най-предпочитан от жители на София – 21 %, на второ място с близо 12 % са от Стара Загора, следвани от Пловдив, Бургас и Кърджали.

Най-висок дял от кандидатите заемат във възрастовия диапазон от 25 до 34 години с 33,5 % и от 18 до 24 години с 27,5 %, като близо 70 на сто от тях са жени.

Всеки, който желае може да кандидатства онлайн в няколко лесни стъпки на този адрес: http://priem.uni-sz.bg/ .

Приемът на документи за кандидат-студентите, които ще се явяват с изпит продължава до 26-ти юни на място, онлайн и в бюрата на ЦКПИ и НАПС в страната.

Тези , които ще участват в класирането с оценка от държавен зрелостен изпит ще могат да подадат заявления в Тракийски университет до 3-ти юли.

За чуждестранните студенти, които искат да участват с английските програми за медицина и ветеринарна медицина предстоят още две кандидатстудентски изпитни сесии на английски език – в края на месец юли и в края на месец август.