фотоапарат
фотоапарат / iStock/Getty Images
Артистът на Международната асоциация за артистична фотография със седалище в Париж, AFIAP доц. д-р Динамир Предов, дарява в навечерието на Рождество Христово на Музея на фотографията в Казанлък,  една от най-значимите си колекции, изложбата „Пресичайки столетията“.

Експозицията – дарение се открива на 17-и декември от 17:30 часа и ще може да бъде видяна от публиката до началото на следващата година.

Динамир Предов
Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства

 
За специалистите и познавачите името на доц. д-р Динамир Предов е повече от познато. Неговият принос към българската фотография е безспорен. Още през 1984 г. той получава званието  „фотограф-художник“, от 2006 г. е АFIAP. Автор е на 25 самостоятелни изложби и има над 100 участия в международни салони, от които е получил множество отличия.  Академичната дейност на доц. Предов бележи създаването на собствена програма по фотография още през 1995 г. в Нов Български университет. Там той води специализирани курсове в различни дисциплини  –  рекламна, студийна, портретна, приложна, актова фотография. Преподава на студентите и работа с  Фотошоп и други дизайнерски програми. Автор е на учебниците „Увод в художествената фотография“ и „Портретна фотография“.