/ Община Казанлък
„Съвсем неслучайно избрахме датата“, каза кметът на община Казанлък Галина Стоянова в приветствието си към гостите на официалното откриване. Тя обърна внимание, че и в град Крън, и в село Овощник през последните години е имало най-голям отлив на деца към Казанлък.

В Крън бе открита обновената сграда на ОУ "Св. Климент Охридски“ (СНИМКИ)

„В деня, в който трябва да си спомним, че да сме родолюбиви означава да сме единни и да обичаме родното направихме откриването на сградата в село Овощник“, поясни Кметът на Казанлък.
 

И училището в Овощник бе открито обновено в Деня на Съединението
Община Казанлък


Тя се обърна към жителите на Овощник, родителите, децата и учениците с думите: „Ние сме обърнати с лице към вас!“ и подчерта усилията на Общината да направи сградата на училището модерна, функционална, с прекрасна спортна площадка, „За да може тя да не отстъпва на нито едно училище в град Казанлък. Много бих искала тази сграда да се напълни с ученици и това да бъдат вашите деца, да последват вашия пример!“, апелира Галина Стоянова. Тя прикани за подкрепа към новия директор Димитър Гайдаров, фолклорист и ръководител на Фолклорен ансамбъл
 

И училището в Овощник бе открито обновено в Деня на Съединението
Община Казанлък


„Гъдулица“, който ще даде възможност за сформиране и на музикална паралелка, за подкрепа към преподавателите, които с нищо не отстъпват на учителите от Казанлък. „Това ще е едно малко усилие, но ще струва много! Защото ще запазите селото, а това е най-важното – да запазим корените и рода си!, заяви Кметът на Казанлък. Тя честити Празника на Съединението и пожела родолюбието да възпитаваме с личния пример.
 

И училището в Овощник бе открито обновено в Деня на Съединението
Община Казанлък


Новият директор на ОУ“Д-р Петър Берон“ Димитър Гайдаров благодари на Община Казанлък за грижите за изграждане на модерната учебна база, увери в усилията на преподавателския състав да напътстват образовани деца и обяви новите моменти в учебната програма: допълнително изучаване на английски език и хореография, а като извънкласна форма - изучаването на народно пеене и народни инструменти. Започва и инициатива за създаване на училищна библиотека в най-скоро време...
 

И училището в Овощник бе открито обновено в Деня на Съединението
Община Казанлък


В Деня на Съединението кметът на община Казанлък откри две от общо осем образователни обекта в Общината, ремонтирани по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.

Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. по Оперативна програма „ Региони в растеж“ - 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Със средствата са реконструирани общо три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“и пет училища – в селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и в градовете Шипка и Крън.
 

И училището в Овощник бе открито обновено в Деня на Съединението
Община Казанлък


В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.

Със завършването на дейностите по проекта до края на 2019 г. учебната база на територията на общината ще бъде изцяло обновена.