/ Община Казанлък
Обновената сграда на Основно училище "Свети Климент Охридски“ бе открита в град Крън на официална церемония.

3-те „Най-добри класа“ благодариха на Община Казанлък за гостуването в СОК “Камчия“ (СНИМКИ)

В деня на двойния празник за крънчани и техните деца поздрав към присъстващите на тържеството отправи училищният директор Стефана Кафалиева: „Днес е 6 септември - този ден изпълва сърцата ни с гордост и патриотизъм. Този празник ни отвежда към понятия като дружност, единство, обединение, защото Родината е една  като сърцето, затова пулсира в него, където да е то"
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова честити на жителите на Крън двойния празник - 133 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и откриването на обновената сграда на училището, с новата среда и с новите придобивки за учебната година.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Тя определи обновяването като „една добре свършена работа от страна на строителите в лицето на инж. Курдов, на ръководителя на проекта Кънчо Христов, както и на екипите на училището и на кметството в Крън".
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Галина Стоянова призова родителите от Крън да записват децата си в местното училище, където средата за децата е позната, където са семействата и поколенията им и определи подобно решение като истински патриотично и родолюбиво.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


„Нека не бъдем българи само на националните празници, когато се прегръщаме с трикольора. Нека бъдем българи, когато се иска от нас много мъничко, за да засвидетелстваме родолюбието си към родния край“, прикани тя.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Кметът заяви, че Община Казанлък прави всичко възможно училищата и детските градини не само в града, но и в населените места да бъдат в добра визия. Галина Стоянова пожела успешна учебна година на всички деца и ученици, които ще прекрачат прага на крънското училище, на учителите - да са все така сърцати, много добри и обгрижващи: „Защото към това училище ще тръгнат истински българи и родолюбиви деца“, посочи тя.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Към призива на Галина Стоянова децата на Крън да се върнат в родния град се присъедини и кметът на Крън Теменужка Люцканова: Нека върнем децата на Крън в нашето училище и това ще е нашата благодарност към всичко онова, което се прави за Крън и ще се прави в бъдеще!“.

Ръководството на училището благодари на всички дарители на училището и на хората, допринесли за неговото благоустрояване. На Кмета Галина Стоянова и дарители, допринесли със своята дейност за доброто на ОУ „ Св. Климент Охридски“ бяха връчени почетни грамоти и плакети.

Литературно-музикалната програма на възпитаници на училището в Крън зарадва публиката, която на финала бе поздравена и от обичаната Крисия, победителка в детския песенен конкурс „Евровизия“ - 2014 г.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


Сградата на ОУ “Свети Климент Охридски“ е реновирана в рамките на проект на Община Казанлък „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020.

Общата стойност на проекта е в размер на 9 млн. 504 хил. 532 лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“ - 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“.

Със средствата са реконструирани общо осем обекта от образователната инфраструктура на територията на община Казанлък - три детски градини в казанлъшкия квартал “Изток“и пет училища - в селата Овощник, Хаджидимитрово, Ръжена и в градовете Шипка и Крън.
 

В Крън бе открита обновената
Община Казанлък


В резултат на строително-монтажните работи са въведени мерки за енергийна ефективност, ремонтирани и изградени са водопровод и канализационни инсталации, извършени са газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтирано е ново оборудване и са осигурени мерки за достъпна среда.

Със завършването на дейностите по проекта до края на 2019 г. учебната база на територията на общината ще бъде изцяло обновена.