/ Община Казанлък
Учениците, наградени от Община Казанлък с екскурзия до Санаторно-оздравителен комплекс „ Камчия“ от 29 юни до 1 юли споделиха прекрасни впечатления от морската разкохда с представители на Общинска администрация на среща в Зала 6 на Община Казанлък в края на работната седмица.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


Децата поздрави Сребра Касева - началник „Кабинет“ на Кмета: „Вие бяхте част от една наша нова инициатива, на която поставихме началото през миналата година. С тази инициатива решихме да подчертаем, че има много добри деца в община Казанлък, че има класове, които заслужават адмирации и заслужават техните постъпки да бъдат чувани от всички останали и да бъдат поощрявани по някакъв начин“.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


Втори клас при ОУ „Св. Климент Охридски“, гр. Крън с класен ръководител Елена Гитова, трети „А“ клас при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, Казанлък с класен ръководител Иван Маджаров и единайсти „А“ клас при ПГ „Иван Хаджиенов“ с класен ръководител Ани Тотева благодариха на Община Казанлък за морското приключение и споделиха впечатления от тридневния си престой в комплекса - пътешествие с лодка по река Камчия от устието й до Черно море, забавления на плажа, посещение на авиокосмически център с планетариум и галаконцерта на участниците в Международния фестивал „Звездите на Камчия“.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


Прекрасните изживявания, разказани от учениците убеди Сребра Касева да определи инициативата като успешна: „Горди сме, че можем да поощряваме такива деца като вас и можем да показваме вашите постъпки и вашите поводи за гордост!“, заяви Касева и оцени усилията на преподавателите за отличието на учебните класове.

Тръгват първите младежки еко патрули на Община Казанлък (СНИМКИ)

Община Казанлък за втора година, по случай 24 май - Деня на българската просвета, култура и славянска писменост покани училищните директори и класните ръководители на учебните заведения в общината да посочат сред своите възпитаници „Най-добрият клас“.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


„Съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните целят поощряване на доброто поведение и взаимоотношения в учебните класове, на съчувствието, колективния дух и усещането за екип при подрастващите.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


Сред важните критерии са и стремежът към знание и осъществени от самите деца самостоятелни благородни постъпки“, поясни Мария Колева, началник на отдел „Хуманитарна политика“ в Общината.

Заместник-кметът Цветолина Цветкова също поздрави наградените ученици и отбеляза, че Община Казанлък е една от малкото, които работят по проекти за подобряване на материалната база - повечето от училищата не само в града, но и в селата са санирани, с добре обзаведени класни стаи, с подменена горивна база, което прави училищната издръжка по-икономична, но и изравнява условията на обучение в града и по населените места.
 

ученици екскурзия
Община Казанлък


“За Община Казанлък образованието е приоритет. Вие трябва да се гордеете, че растете и учите в тази община“, каза Цветкова. Тя посочи, че Общината има Програма за закрила на деца с изявени дарби, в която са отделени 30 хил. лева, за да се насърчават инициативите.

„Има много неща, с които можем да се похвалим и това е благодарение и на труда на учителите и на доброто отношение на учениците към учебно – образователния процес“, каза още зам.-кметът Цветкова и пожела на ученици и учители да изкарат хубаво лято, за да съберат сили за следващата учебна година.
Община Казанлък