И Казанлък стана част от подписка срещу гей браковете
И Казанлък стана част от подписка срещу гей браковете / Webcafe.bg

Подписка в защита на децата, брака и семейството започна в Казанлък. Тя е част от международната кампания на Европейска гражданска инициатива „Мама, татко и деца". Подписката цели да защити децата, брака и семейството в Европейския съюз, като поиска приемането на единни дефиниции за брак и семейство: бракът да бъде определен като съюз между един мъж и една жена, а семейството - основано на брак или на потомство.
Тези дефиниции ще важат за общите документи и директиви на ЕС и няма да променят определенията за „брак" и „семейство" в националните законодателства, пише в резюмето, обясняващо стартиралата подписка.

На практика Европейската инициатива се предприема като противодействие на опити за легализиране на еднополовите бракове. Тя се организира от граждански комитет, състоящ се от седем членове от седем държави членки на Европейския съюз - Унгария, Словакия, Швеция, Полша, Франция, Хърватия, Португалия и почетен член от Германия. В България се координира от Асоциация „Общество и ценности".


За да успее, "Мама, татко и деца" трябва да събере 1 000 000 подписа на граждани в ЕС до 10 декември, 2016 г. Всеки пълнолетен български гражданин може да подкрепи инициативата онлайн на: www.mumdadandkids.eu/bg или на хартиена бланка.

В Казанлък бланките са на разположение на желаещите всеки делничен ден от 21 до 30 ноември от 10.00 до 16.00 часа на централния площад „Севтополис".

До момента над 317 000 граждани на ЕС са дали подкрепата си за Европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца". У нас близо 3000 души са се подписали в нейна подкрепа.