/ netinfo
Жителите на най-голямото старозагорско село – Хрищени имат нужда от съдействие за поставяне на информационни табели с имената на 52-те им улици. „Идват все повече млади хора тук, купуват се къщи от жители на други области, които не познават селото.

Трудно е да им се обясни кое къде е, а и живеем в модерно време – така ще бъде много по-лесно и за ориентиране с GPS навигация“, сподели кметът Радка Желева пред обществения посредник Надежда Чакърова и председателя на Общинския съвет Таньо Брайков по време на изнесената им съвместна приемна.

Жителите поставиха още въпроси, свързани със състоянието на пътната инфраструктура, допълнителни контейнери за смет, по-късен автобус до селото.

Срещата в Преславен събра близо 30 души в залата на кметството. Основните проблеми на жителите на селото са липсата на условия в местната здравна служба, което според тях води до нежелание на личния лекар да стои на работното си място.

„От 1 юли, тази година, е твърде вероятно да останем изобщо без общопрактикуващ доктор, който да се грижи за нас, а ремонт на кабинета предстои“, каза кметът Митьо Митев. 

Възрастните хора поискаха повече дни, в които да се раздават пенсиите, нови тротоари около втората автобусна спирка в селото, окосяване на храсти и треви в района й, както и подобряване на пътната инфраструктура.