Гл. инспектор Илиян Илиев е новият началник на РПУ-Гълъбово
Гл. инспектор Илиян Илиев е новият началник на РПУ-Гълъбово / netinfo

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов от началото на седмицата за ВНД началник на РПУ-Гълъбово е назначен главен инспектор Илиян Илиев. Днес той встъпи в длъжност и бе представен пред състава на районното управление.

С нов началник е и сектор "Икономическа полиция" при ОД МВР-Стара Загора. Във връзка с пенсионирането на гл. инспектор Н. Василев за ВНД началник на сектор "Икономическа полиция" е назначен инспектор Стефан Стоев - досегашен служител на Дирекция "Вътрешна сигурност"-МВР, с дългогодишен опит като оперативен работник по икономическа линия в РПУ-Казанлък и сектор "БОП"-ОД МВР.   

Гл. инспектор Илиян Илиев е роден на 8.12.1969 г. в Пловдив. Завършил е Академията на МВР, специалност "Противодействие на престъпността" през 2000 г., а през 2005 г. е придобил магистърска степен по криминология и социална превенция в ТУ-Варна. В системата на МВР работи от 1994 г., като до 1999 г. е работил на различни длъжности в охранителна и криминална полиция на РПУ-Раднево. От 1999 до 2004 г. е полицейски командир в Специализираното подразделение за охрана на обществения ред към РПУ - Стара Загора. От 2004 г. г. до 11.01.2010 г. е началник група "Охрана на обществения ред и териториална полиция" в сектор "Охранителна полиция" на ОД МВР-Стара Загора. 

Досегашният началник на РПУ-Гълъбово гл. инспектор Стефан Радев се пенсионира по свое желание.