Гергана Микова
Гергана Микова / Dariknews.bg
Реализацията на два проекта определи като успешни през отиващата си година в Старозагорско областният управител Гергана Микова.

„Положихме началото на изграждането на дигата край село Зимница. Това е един от най-успешните проекти, тъй като години наред за него не успявахме да осигурим средства. Тази година те бяха набавени, а чрез тях ние осигурихме спокойствие на хората около Тунджа не само от нашата област, а и от съседните ни области“, коментира Микова.

По думите й, догодина паметникът Бузлуджа ще получи статут на национален обект. Това ще даде шанс за следващите стъпки по консервация и осигуряването на зона за посещение от първите ВИП-туристи там. „Готово е конструктивното обследване, 3-D модела и всичко онова, което е необходимо, за да започне работата по съхраняване на обекта“.

Гергана Микова определи отиващата си година като динамична, но успешна за Старозагорски регион. „Годината беше бурна, динамична, понякога доста противоречива, но като имаме предвид колко много са реализирани проекти през нея, можем да я наречем успешна“.

Областният управител даде и положителна оценка за съвместната работа с общините и всички останали институции на територията на областта.