настоятелство
настоятелство / Тракийски университет
Извършва се вътрешен одит с участието на независими експерти, който трябва да направи ревизия на всяко едно звено в Тракийски университет. След неговото приключване финансовите средства ще бъдат оптимизирани и заплатите на всички служители ще бъдат вдигнати с 20 процента. Това обяви ректорът доц. Добри Ярков пред участниците в първото заседание на новото Настоятелство на висшето учебно заведение.

Начело на настоятелството е проф. Иван Станков, който е дългогодишен преподавател във висшето учебно заведение и бивш ректор от 2007-ма до 2015-та година.

В него са включени бизнесмени от региона и страната,чиято дейност е тясно свързана със специалностите на висшето училище. Част от тях са Христофор Бунарджиев, Димитър Ангелинов, Красимир, Чавдар Савов . Към екипа ще се присъедини и младият и успял старозагорец Красимир Терзиев. 

Специална покана да стане част от университетското настоятелство е получил и световноизвестният физик от Казанлък Теодосий Теодосиев, който най-вероятно ще успее да се включи активно в следващото заседание. То ще се проведе в началото на месец април.