проект зала
проект зала / DarikNews.bg
Проектът на АТЕК-ВД София за изграждане на новата многофункционална спортна зала в Стара Загора събра най-много точки и спечели първото място в конкурса, обявен от община Стара Загора.

В конкурса участваха 13 разработки.

Сред предимствата на спечелилия проект са задълбоченото и комплексно градоустройствено  и архитектурно проучване, чрез което са очертани основните подходи, потоци и направления на движение.

В градоустройствено отношение той се вписва в средата, предоставена за изграждане, като хармонизира със спецификата на парк „Артилерийски“ и с околната застройка, посочи проф. Валери Иванов от УАСГ.

проект зала
DarikNews.bg


Според него, град като Стара Загора, заслужава една символна сграда, която да се превърне не само в регионална, но и в национална емблема.

„Постарахме се да предложим комплексен център, който ще обогати целия регион. Заданието предполага изграждането на комплексен обслужващ център, с акцент на спорта, който да функционира денонощно, за да създаде предпоставки за финансова самоиздръжка, т.е. освен в спортен и развлекателен център, сградата да се превърне в печелившо предприятие.

Ние внимателно ще анализираме проектите на колегите, ще отчетем препоръките които имаме от журито, за да можем да превърнем сградата в емблематично съоръжение“, добави професор Иванов.

проект зала
DarikNews.bg


Индикативната стойност за изграждането на многофункционалната спортна зала в парк „Артилерийски“ е около 25 млн лева. 4.5 млн лева вече отпусна държавата още в края на миналата година. Cгpaдaтa щe oбeдинявa фyнĸции нa cпopтнo cъopъжeниe c ĸaпaцитeт 5200 ceдящи мecтa, ĸoнцepтнa зaлa и бизнec зoнa c ĸoнфepeнтeн блoĸ, xpaнeнe и paзвлeчeния и peĸpeaция. 

нова зала
DarikNews.bg