среща
среща / община Казанлък
Има общо решение за начина на разходване на средствата от двата общински имота за казанлъшката болница.  За това се разбраха на среща председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, общественият посредник на Казанлък Гинка Щерева, управителят на МБАЛ “Д-р Христо Стамболски“ д-р Кети Маналова и болничния персонал.

„Общинската болница е приоритет за нас още от деня на встъпването ми в длъжност. Винаги сме се отнасяли с голямо уважение към Вашия труд!“, увери Галина Стоянова по повод исканията на националния протест на специалистите по медицински грижи. Заедно със Златанов увериха, че абсолютно споделят исканията на протестиращите специалисти по медицински грижи и очертаха политиките, с които Общината може да подпомага дейността на болничното заведение.

Решено беше да бъде излъчена инициативна група, която да формулира конкретни предложения как да бъдат разходвани за нуждите на лечебното заведение и медицинския състав приходите от предстоящите продажби на двата общински имота. По прогнозни стойности те ще надхвърлят 1 млн.лв. Предложенията да бъдат разгледани заедно с Председателския съвет на Общинския съвет, за да бъде взето възможно най-правилното и полезно решение.

Д-р Маналова съобщи, че на 8-ми април отново предстои среща на директори на болници и протестиращите медицински сестри, фелдшери и други специалисти по здравни грижи със заместник-министъра по здравеопазване Жени Начева за анализ на работните заплати на всяка болница поотделно. На базата на този анализ ще бъдат набелязани мерки за изглаждане на диспропорциите в работните заплати и за възможностите за достигане на желаните в браншовото споразумение. Д-р Маналова посочи, че от 1-ви април е реално увеличение на основното трудово възнаграждение в казанлъшката болница със 100лв. на средната месечна заплата по категории, фиксирани във вътрешните правила за работната заплата в лечебното заведение и Колективния трудов договор. Управителят на болницата увери, че очакваните субсидии от Държавата през Министерство на здравеопазването ще бъдат разходвани само за заплати.