/ община Стара Загора
Международният фестивал Джаз форум посреща деветото си издание на 10 юни от 19 часа. Всички събития ще се провеждат на открито на сцената сред античното сърце на  Августа Траяна.
 
Програмата е с изключителен акцент върху българската музика и българските изпълнители.

Концертните събития ще бъдат открити от една млада и талантлива пловдивска формация – Милена Костова квинтет.  Вокалистката Милена Костова е изпълнител с дългогодишен опит на българска и чуждестранна сцена. Тази пролет издаде първия си самостоятелен албум, озаглавен „Любов“, в който е не само изпълнител на песните, но и автор на всички текстове.

Ярък акцент във фестивалната програма е концертът на формацията „Джазта Праста“. Триото на Ангел Демирев, Мартин Любенов и Михаил Иванов – Мишо обединява музикалните традиции на българския, турския, сръбския, румънския и циганския фолклор, които се преплитат с много джаз.

Втората фестивална вечер е посветена на най-новото в българския джаз. Със свои премиерни изпълнения ще се представят някои от водещите ни джазови артисти – Марина Господинова, Лили Илиева, Димитър Карамфилов, Петър Момчев, Димитър Льолев, Росен Захариев, Милен Кукошаров и други. На джазовата улица „Августа Траяна“ ще звучат нови, непредставяни на сцена композиции, които бяха създадени през изминалата година.

Джазът между вчера и утре е тематичното ядро на третата фестивална вечер. Музикалните домакини Военен биг бенд Стара Загора с диригент капитан Цветомир Василев и фестивалното комбо „ЗараАрт“ на Венцислав Благоев ще партнират на солистите Велека Цанкова, Петър Терзиев, Велислав Стоянов, Тодор Бакърджиев. Ще звучат обичани произведения от световната класика редом с песни на Йосиф Цанков в аранжименти на Велислав Стоянов, който е внук на Йожи, и Димитър Благоев.