/ Община Банско
Остават по-малко от 7 часа до началото на най-големия летен музикален форум в България - Международният джаз фестивал в Банско. Огромната му популярност по целия свят го превърна в едно от най-значимите културни събития на Балканите. Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие.

Банско
Снимка: Община Банско

До края на 22-то издание на фестивала, следобедите в планинското ни градче ще бъдат разнообразявани с демонстрации на възраждащи местни обичаи, като предене, изработка на сувенири от тъкани и тъкане на „разбой”. Активностите са част от Културни вечери „Традиции и изкуство”, които цяло лято привличат любопитните туристи пред Посетителски-информационен център.

Започна Лятната филмомания под звездите на Банско

Отново там, за първи път тази година от 17:00 до 22:00 часа добре познатите на банскалии „Айрън Брадърс”, организират ковашко шоу, с което нагледно ще представят пред желаещите тънкостите в ковашкото изкуство и ще потвърдят стигмата, че желязото се кове, докато е горещо.

Банско
Снимка: Община Банско

Пред Посетителския-информационен център, днес започваме с демонстрация на дърворезба на фона на музикалните изпълнения на фолклорна група при Читалище „Светлина”-с. Кремен.

На 7 август - сряда - ще плетем шушони и ще разкрием тайната на българската бродерия под съпровода на женска фолклорна група „Извор”-Банско. На 8 август - четвъртък отново ще ви впечатлим с майсторска дърворезба в компанията на момчетата от фолклорна група „Банска Младост”.

Отново Лятна филмомания 2019 Банско – Екстремно кино под звездите

На 9 август - петък ще наблюдаваме изключително интересното умение за бродиране на сувенирни топки, отново допълнено с изпълненията на нашите приятели от фолклорна група „Банска младост.

На 10 август - събота, ви каним в музей „Велянова Къща", за да наблюдаваме демонстрация по "Тъкане на резбой" и да се насладим на изпълненията на добре известните на всички „Бански Старчета”.

Банско отново е домакин на инициативата „Лятна киномания под звездите”

От 9 до 13 август, художничката Мариана Стефанова ще ви покани в своя абстрактен свят с изложбата си „Доза изкуство”, разположена във фоайето на Посетителски-информационен център.

Фолклор, джаз и изкуство се преплитат в Банско, за да затвърдят позициите му като град на свободния дух и да запазят първото му място като най-добра фестивална дестинация на Балканите.