Лятна киномания под звездите в Банско
Лятна киномания под звездите в Банско / Снимка: Община Банско

Курортът Банско отново е домакин на инициативата „Лятна киномания под звездите”. Много адреналин със спиращи дъха филмови кадри ще видят жители и гости на града. Почитателите на приключенското кино ще се насладят и тази година на най-добрите филми в света с екстремни приключения.

Събитието ще бъде открито на 24 юли /сряда/ от 21,00 часа на площад „Никола Вапцаров”, където ще са всички прожекции. Четири поредни вечери, до 27 юли, любителите на екстремното кино ще видят 13 филма от различни точки на света. Публиката ще стане свидетел на силата на човешкия дух при преодоляването на наглед невъзможни препятствия.

Прожекциите стартират всяка вечер в 21,00 часа на централния площад в подножието на Пирин планина. При дъждовно време обаче филмите ще се прожектират в голямата зала на Народно читалище „Никола Вапцаров”. Всички гости ще могат да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино.

Заглавията в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2018" представят много уникални кадри, ще има и партита след прожекциите. Организатори са община Банско, Народно читалище „Никола Вапцаров" и Сдружение „Международен фестивал на планинарския филм".