Пореден случай с отравяне на животни в община Павел баня. Този път посегателството е станало в село Горно Сахране, където са отровени четири кучета и две котки. Мъртвите животни са намерени от деца, които подават сигнал към кметството. Под надзора на Районната прокуратура в Стара Загора се извършва разследване за причинена смърт на животни, настъпила вследствие на проявена жестокост. Това съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Кучето беше легнало - помислих, че спи. Очите му бяха червени, беше повърнало и подуло се”, споделя дете, намерило отровено животно.

Друго допълва: „Видяхме и куче в училището. Течеше му кръв от носа. В къща открихме две - едното беше живо”.

Деца откриха отровени животни край Павел баня

„Полицията работи активно по постъпилите сигнали. Предстои извършителят да бъде установен. Води се разследване, което е докладвано в Районната прокуратура в Стара Загора”, коментира началникът на РУ Казанлък - Петко Стойнов.

Хората в Горно Сахране са възмутени от нападенията срещу животните.

Припомняме ви, че преди две седмици също имаше сигнал за седем отровени кучета в Павел баня. Токсикологичните изследвания показват, че смъртта е настъпила след неизвестна бързодействаща отрова.