инспекция магистрала
инспекция магистрала / МС
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на 17-километров участък от АМ „Тракия“, намиращ се между връзката с автомагистрала “Марица” и пътен възел „Чирпан – Изток“.

"Нека хората да видят, че съоръженията на магистрала „Тракия“ са компрометирани и за съжаление правим на практика нова магистрала. Когато откриваха тази част, тогава Станишев беше премиер, Гагаузов-министър, какви приказки бяха. Но да не хвърляме вината като на предишните, защото си е тяхна. Важно е да го направим и да е безопасно за хората," каза премиерът Бойко Борисов.

Строителните дейности са част от поетапния ремонт на компрометирано 40-километрово трасе на магистралата между Стара Загора и Чирпан. 

По трасето на магистрала „Тракия“ се възстановява конструкцията на пътя, извършва се стабилизиране на основата, подмяна на асфалтовата настилка, реновират се 9 големи съоръжения, подобрява се отводняването и се прави ландшафтно оформление.

На участъка ще се монтира най-висок клас мантинела между двете платна, която би възпрепятствала навлизане и на тежкотоварни превозни средства в насрещното платно. Тези инвестиции в пътна безопасност са изключително важни за сигурността на пътуващите. Ремонтът на магистралата е от голямо значение за подобряване на транспортната свързаност в България.

Строителните дейности в този участък следва да приключат до края на месец март 2021.