Благотворителен спектакъл за хора, страдащи от редки болести
Благотворителен спектакъл за хора, страдащи от редки болести / Община Стара Загора

На 25 февруари от 16 часа на сцената на ДТ „Гео Милев" ще се състои благотворителен спектакъл за хората, които страдат от редки болести в България.

Театралната постановка „Предградие"е на американският драматург Ерик Богосян с участието на млади артисти от Театрално студио "Маска" в София. През цялото време героите на спектакъла си задават и отговарят на въпросите "Къде се намираме? ", "Къде отиваме?", "Кое е нашето място". Не са пропуснати първите деградации в живота на тинейджъра - алкохол, наркотици, секс и величието на парите.

"Предградие" е написана преди 15 години и е автобиографична. "Животът на героите им е сбор от истории, версии на моята също толкова объркана история", пише авторът.

Цената на билета е 2 лв., а информация за закупуване можете да получите на тел. 0878 394 224.

Сумата събрана от закупените билети ще бъде дарена за лечението на Ралица с рядката диагноза Булозна епидермолиза!

За Епидермолизис булоза казват, че е най-страшната кожна болест, за която никога НЕ сте чували. Състояние, при което от леко триене кожата прави мехури и после пада, оставяйки кървяща рана. Наричат децата с тази болест "пеперудени деца", защото кожата им е крехка като крилце на пеперуда.

Постановката ще се състои в Стара Загора, благодарение на Театрално студио "Маска" гр.София в партньорство с Асоциация пулмонална хипертония България, Национален алианс на хората с редки болести (НАРХБ), Звено за ранна интервенция към сдружение „Самаряни", Дебра България (Булозна Епидермолиза), Българска анти-таласемична организация (БАТО) и Община Стара Загора.