Виктория Маринова
Виктория Маринова / netinfo
И в Стара Загора ще има бдение в памет на убитата журналистка от Русе Виктория Маринова. То ще започне в 18.30 часа и ще се проведе в градинката пред катедралния храм „Свети Николай“. Бдения ще има в София и в родния град на 30-годишната журналистка.

Жестокото убийство на млада жена, журналист в местна телевизия, намери отзвук в световните медии.

Комитетът за защита на журналистите (КЗЖ) призова българските власти да извършат задълбочено разследване на убийството на българската журналистка Виктория Маринова, водеща и административен директор на местния телевизионен канал ТВН, се казва в декларация на Комитета, публикувана на сайта му и цитирана от АФП.

Представителят за свободата на медиите в Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Арлем Дезир заяви, че е шокиран от убийството на разследващ журналист и призова за цялостно и стриктно разследване, добавя АФП.

Продължава разследването на жестокото убийство в Русе. 30-годишната водеща в местна телевизия Виктория Маринова е била намерена мъртва в събота следобед. Извършителят се издирва, работи се по всички версии за престъплението.

Бдението в Стара Загора е под надслов "В памет на Вики" и се организира чрез социалната мрежа.