/ Снимка: Дарик, архив
Продължава разследването на жестокото убийство в Русе. 30-годишната водеща в местна телевизия Виктория Маринова е била намерена мъртва в събота следобед. Извършителят се издирва, работи се по всички версии за престъплението.

Полицията в Русе разследва жестоко убийство

30-годишната жена е била намерена мъртва в обрасла с растителност местност в близост до алея край Дунав. Жената е била изнасилена и жестоко убита, стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов. Открил я случаен минувач, който съобщил в полицията. Разследващите са установили на място, че липсва мобилният телефон на жертвата, ключовете за колата, очилата и част от дрехите ѝ. Установен е маршрутът на жената преди убийството, намерена е и колата ѝ, а всички открити нейни вещи са изпратени в Института по криминалистика.

Работи се по всички версии за убийството в Русе

Виктория Маринова е била административен директор на местна телевизия и водеща на предаване в медията. Разследващите обясниха, че работят по всички версии за убийството, като допълниха, че на по-късен етап тази, че престъплението е свързано с работата на жертвата, може да отпадне. Вътрешният министър Младен Маринов каза, че няма данни жената да е получавала заплахи. Няма и данни, които да свързват престъплението с работата ѝ, каза още той, като посочи, че и тази версия не е изключена до момента, в който бъде опровергана от категорични доказателства.

Министър Маринов за убийството в Русе: Изключително брутално престъпление

Министърът обясни, че освен на хора от криминалния контингент, се прави проверка и на регистрираните в психиатрично заведение в близост до местопрестъплението дали някой не се е отклонил. Мястото, където е намерена мъртвата жена, е популярно сред хората в града, които обичат да спортуват.

Борисов: Убеден съм, че ще разкрият убийството в Русе

Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че престъплението ще бъде разкрито. „От това, което знам, от това, което се работи, начина, по който работят, от многото ДНК материал, който има, съм убеден, че е въпрос на време и воля“, каза министър-председателят. Той посочи, че затова в Русе са изпратени най-добрите криминалисти.

Виктория Маринова е разведена, има едно дете.