Министър Младен Маринов присъства на  Националното съвещание на ръководството на МВР
Министър Младен Маринов присъства на Националното съвещание на ръководството на МВР / БГНЕС
Всички действия продължават, надявам се на базата на всички иззети находки и веществени доказателства от местопрестъплението да стигнем до извършителя, заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Младен Маринов за случая с убитата в Русе 30-годишна жена, който определи като изключително брутално престъпление.

Последно се чух с колегите, които работят на терен, изпратил съм най-добрите специалисти, които работят по убийства. Става въпрос за изнасилване с последвало убийство на 30-годишна жена, която е в управителния съвет на местна телевизия, каза министърът.

Полицията в Русе разследва жестоко убийство (ВИДЕО)

На мястото е бил извършен и повторен оглед на светло, фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал. Маринов каза, че е осигурил експерти от института по криминология, които да започнат работа по установяване на ДНК-профил и различни дактилоскопни следи, иззети от местопрестъплението. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент по тази линия. В близост има психиатрично заведение, което също е обект на проверка дали някой от настанените там не се е отклонил. Работи се по установяване на видеокамери в района, на свидетели, каза още министър Маринов, като добави, че става въпрос за алея, по която спортуват местните хора.
 
Полицията работи по всички версии за убийството в Русе

Маринов каза, че до момента няма данни убитата да е получавала заплахи, но добави, че се работи с най-близкото й обкръжение, за да се установят нейни контакти, проблеми, които е имала преди бруталното убийство. Към момента няма и данни, които да свързват престъплението с работата й. Това обаче не е изключено до момента, в който нямаме категорични доказателства, добави Маринов.

Попитан дали има умисъл в случая с пътния инцидент със съпругата на Волен Сидеров, Маринов каза, че би коментирал само факти. От пътната полиция било установено, че суданският гражданин е управлявал автомобила със свидетелство за правоуправление, което не важи за България, за което му е бил съставен акт за административно нарушение, приложени са и принудителни административни мерки по отношение на автомобила - дерегистрация и спиране от движение.
 
Отново агресия на пътя: Шофьор нападнал жена след засечка

Проблемът за оставката на един вътрешен министър, включително и моята, е винаги отворен, коментира Маринов, попитан за коментари на Волен Сидеров. Оставката ми е в джоба, така че когато ми бъде поискана от коалиционния съвет, на необходимото ниво, за каквото и да било, когато ние сме сгрешили, съм готов, естествено, това не е никакъв проблем, заяви Маринов. В конкретния случай всичко, което сме направили, аз смятам, че е в рамките на закона, добави той.
БТА