/ Община Стара Загора
Обучението е безплатно
Обучение за развиване на бизнес модели Академия за иновации OMNIO Elevate ще се проведе от 20 до 24 септември в сградата на Международен младежки център в Стара Загора.

Събитието е предназначено за представители на иновативния старозагорски бизнес, студенти от Тракийския университет и ученици от 12 клас. То ще е присъствено, ако ситуацията позволява такъв вид събирания, в противен случай, ще се отложи за октомври или ноември.

Форумът се провежда в партньорство с Община Стара Загора, Търговско-промишлена палата и Тракийски университет. По време на Академията ще се проведе обучение за развиване на бизнес модел от иновативна компания и представяне на идеите пред реални инвеститори.

Обсъждат бъдещето на високотехнологичния бизнес на форум в Стара Загора

Ще се използва система за обучение развита от ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи). На състезанието за представяне на идеи ще бъдат поканени Ангели инвеститори и представители на венчър фондове, които ще подкрепят старозагорци.

То е насочено към предприемачи с иновативни идеи, които да отговарят на инвестиционните критерии на фонд за рисков капитал или бизнес ангели, например: https://ceoclub.bg/angels/investment-criteria/; компании, които целят да пораснат 10 пъти в рамките на 2 години, студенти и ученици с иновативни идеи.

Обучението ще е в рамките на пет дни от 20 до 24 септември. Срещите с лектори са от 15.00 до 19.00 всеки ден, освен на 22 септември - от 10.00 до 19.00 часа. Обучението е безплатно, част от материалите са на английски език.

„Ние, създателите на ОМНИО сме от Стара Загора, нашата цел е да помогнем на други млади и иновативни предприемачи да развият своя бизнес. Затова организираме това обучение.

Единственото условие е да имате иновативна идея, да искате да я развивате и да имате интерес да получите финансиране за нея“, казват организаторите. Създател на ОМНИО е Атанас Михнев, сериен предприемач, развил успешен бизнес в сферата на правилния софтуер и мениджмънт консултирането, а негови сподвижници са Стоян Лозанов, с опит в международни финансови пазари, превенция на финансови измами и стартиране на бизнес в България и чужбина и Васил Павлов, създател на дистанционна софтуерна компания с централа в Стара Загора. 

Можете да се регистрирате за участие на линк: https://forms.gle/Yscf1eyiAR8prfM77.