Нов председател на Административния съд в Стара Загора
Нов председател на Административния съд в Стара Загора / Dariknews.bg, архив
Административен съд-Стара Загора отхвърли протеста на прокурор от Районна прокуратура за обявяване нищожността на решение на Общински съвет Стара Загора, с което се дава съгласие да бъде дарен на Старозагорска митрополия бившият ресторант "Аязмото". Решението на съда е от 27 ноември и подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок от връчването му на страните. 
 
В края на януари миналата година Общински съвет Стара Загора даде съгласие да бъде дарен бившият ресторант „Аязмото” на Старозагорската митрополия, при условие да се изготви и внесе идеен проект за преустройството на имота.
 
Договор, с който Община Стара Загора дарява бившия ресторант „Аязмото“ на митрополията, подписаха в края на декември миналата година Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан и кметът Живко Тодоров. Решено беше след реконструкция и преустройство сградата на ресторант „Аязмото“ да се превърне в Център за православно историческо наследство с природо-научна сбирка и музей на митрополитите. Срокът за изпълнение на целия проект е 10 години, а ако не се изпълнят условията по дарението той ще бъде върнат автоматично на община Стара Загора.
 
В сградата ще бъде изграден църковен музей с природонаучна част, свързана с флората и фауната на парка и с неговата история, а идейният проект бе представен от архитект Петър Влахов.  
 
Сградата е построена през 1971 година. Обектът е собственост на Община Стара Загора от края на месец юни 2013 г., преди това бе на бизнесмена Стойчо Кълвачев, който пък го закупи от собственици след приватизация. След фалита на фирмата на Кълвачев, обектът бе обявен за продажба на търг от съдия изпълнител. Община Стара Загора го откупи за 285 000 лева.