64-ма шофьори глобени за неправилно паркиране
64-ма шофьори глобени за неправилно паркиране / ОД на МВР

64 водачи на моторни превозни средства санкционирали пътните полицаи заради неправилно паркиране. На 32 от тях са съставени фишове за неправилно паркиране, 6 автомобила са репатрирани, а останалите 26 са заснети с таблет, а към водачите ще бъдат предприети необходимите административни наказателни мерки.

Специализираната полицейска операция за неправилно паркирали автомобили се проведе от 10 до 13 часа по бул. „Св. Патриарх Евтимий" от ул. „Св. Княз Борис" до ул. „Хан Аспарух" и от бул. "Св. Патриарх Евтимий" по ул. "Ген. Столетов", "Х.Д.Асенов" и ул. "Христо Ботев" до "Св. Патриарх Евтимий.

От началото на годината до сега санкционираните водачи за неправилно паркиране по бул. „Цар Симеон Велики" са около 1700, а тези по ул. „Христо Ботев" са около 600.

От сектор „Пътна полиция" - ОДМВР - Стара Загора призовават гражданите да спазват правилата за паркиране, за да не затрудняват движението на пешеходци и другите участници в движението. Засилени полицейски операции за неправилно паркиране ще бъдат провеждани от пътните полицаи в Стара Загора.