/ Thinkstock/Getty Images
На сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела "Съобщения", са публикувани графикът за дейностите и прилежащите райони на училищата за прием в първи клас в столичните училища за учебната 2020/2021 година. Това съобщават от Регионалното управление на образованието /РУО/ в София-град, за да информират родителите на бъдещите първокласници в столицата за приема в училищата.

Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община може да бъде намерена на страницата на Столичния общински съвет, в раздела "Нормативни документи".

Предлагат нови дати за матурите (ВИДЕО)

От РУО в София град напомнят на родителите на бъдещите първокласници кои са важните дати за кандидатстване в столичните училища. И отбелязват, че до 30 март всяко училище трябваше да обяви на електронната си страница план-приема за първи клас за учебната 2020/2021 година. Заявленията за прием в първи клас се приемат от 21 април до 21 май.

Заявленията могат да бъдат подавани и по електронен път. На сайта на всяко училище ще бъдат публикувани заявленията, редът и начинът за приемането им онлайн - с електронната система на училището, или на електронна поща. 

Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или на друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.