/ iStock/Getty Images
Общо 414 столичани се ваксинираха в четирите мобилни пункта, разкрити в София на 4 юни, съобщават от Столичната община.

Освен в Борисовата градина и Южния парк, ваксини се поставяха в Северния парк на входа откъм ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда" 4, както и в мобилния пункт в кв. "Красна поляна", паркингът на Т-Маркет на бул. "Възкресение".

Работното време на пунктовете е от 9.00 до 16.00 часа.

За да не се образуват опашки, където е необходимо, ще бъдат осигурени допълнителни медицински екипи от общинските многопрофилни и АГ болници, както и от ДКЦ 11.

Миналият уикенд над 1000 столичани се имунизираха срещу COVID-19 в мобилните пунктове, организирани по инициатива на кмета на София Фандъкова и СРЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община, а ваксините се поставят от лекари от общинските болници - Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ, Пета МБАЛ и 11 ДКЦ. Гражданите могат да избират между векторна и РНК - ваксина.

На 6 юни мобилните пунктове също ще работят от 9.00 до 16.00 часа. През делничните дни столичани могат да си поставят ваксини и в 8 от общинските ДКЦ-та, където от понеделник до петък има "зелени коридори". Имунизацията там става след предварително записване.
БТА