В „Арена Армеец” вече обработват изборните книжа

Над 80 секции от 24-та и 25-та Районни избирателни комисии (РИК) пристигнаха в „Арена Армеец” към 22.30 ч. В 25-та РИК са обработени 15 протокола, съобщи председателят Виолета Петрова. Тя увери, че към момента няма допуснати грешки в протоколите, няма и струпване на опашки пред спортната зала.
 
Петрова добави още, че приемането на протокол отнема около 20 минути и уточни, че около 1000 секции от двете Районно избирателни комисии ще трябва да преминат през „Арена Армеец”.
 
Изборните книжа от проведените избори за членове на Европейския парламент започнаха да пристигат в столичната зала около 20.30 ч. и ще продължат да пристигат през цялата нощ. Първо на място пристигна вотът на затворниците и хората, лежащи в болници.

БГНЕС

Първоначално председателите на комисиите нямаше да влизат в залата, а всичко щеше да се случва пред входовете на спортната зала, но по-късно решението бе променено и председателите на комисиите бяха допуснати вътре, за да бъдат приети документите им.
 
В 66-та секция в столичното следствие активността беше почти на 100%, каза Цветан Георгиев. Той съобщи, че изборният ден при тях е минал леко, протоколите са попълнени и предадени бързо. В следствието са гласували и служители и задържани.
БГНЕС