През нощта на 5 февруари и днес, в събота, Столичната регионална здравна инспекция и Столичната дирекция на вътрешните работи извършиха общо 25 съвместни проверки за спазването на противоепидемичните мерки в заведения, търговски вериги и фитнес центрове.

По време на проверките беше съставен акт на кмета на Район „Кремиковци“ за организиране и провеждане на празник Джамал - за струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски. На този празник в Софийско джамалите плашат със звънци и страшния си вид зли сили и вещаят здраве, благоденствие и богата реколта на жителите.

При 8-е проверки в нощта на 5 февруари бяха съставени 7 акта, 2 от които на юридическо лице (заведения) - за неносене на маски от персонала в единия обект, и за тютюнопушене в другия. СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторант.

На 6 февруари бяха извършени общо 17 проверки – в големи търговски вериги и във фитнес центрове в 2 столични мола. След извършените проверки бяха съставени 2 акта в търговски вериги - за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на „зелен коридор“ за възрастни.

Предприети бяха и следните административни действия: 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.

Източник: МЗ