Софийският градски съд решава дали да остави окончателно зад решетките обвинените за стрелбата на детска площадка в „Студентски град”, съобщава NOVA.

Преди седмица магистратите откриха достатъчно доказателства, че Виктор Митков и Методи Пешов са участвали в конфликта. В мотивите е записано, че 29-годишният Митков не е от София и може да се укрие.

Именно у него е бил и газовият пистолет, с който е стреляно и с който той е нанесъл удари на пострадалия. 40-годишният Пашов също е действал изключително дръзко, мотивира се още  съдът.

Съдът остави зад решетките двамата арестувани за стрелбата на детска площадка

В съдебната зала стана ясно, че двамата са разпознати по описания на татуировки, дрехи и телосложение. В района е имало камери, проведени са и няколко очни ставки.

Сигналът за инцидента в ж.к. „Студентски град“ беше получен на 2 юли вечерта. Малко след като пристигнали, полицаите установили на място пострадал мъж. Той обяснил, че преди малко е бил нападнат от други двама мъже, заради отправена забележка. Те му нанесли побой, а единият от тях произвел изстрели с пистолет, след което избягали в неизвестна посока.
NOVA