Софийският районен съд остави в ареста двамата задържани за стрелбата на детска площадка, станала преди дни. Това се случи след като прокуратурата поиска постоянното задържане на Виктор Митков и Методи Пешов.

Мъж пострада при стрелба на детска площадка, двама са арестувани

Според магистратите има опасност двамата да се укрият или да извършат и ново престъпление, ако бъдат пуснати на свобода. Митков, за който се предполага, че е стрелял с газовия пистолет не живее в София по лична карта. Дошъл е на гости на Пешов, за да си търси и работа в столицата. В жилището в София са открити два пистолета, за които експертиза ще установи дали не са преправени от газови в бойни.

В съдебната зала стана ясно, че двамата са разпознати по описания на татуировки, дрехи и телосложение. В района е имало камери, проведени са и няколко очни ставки.

Сигналът за инцидента в ж.к. „Студентски град“ беше получен на 2 юли вечерта. Малко след като пристигнали, полицаите установили на място пострадал мъж. Той обяснил, че преди малко е бил нападнат от други двама мъже, заради отправена забележка. Те му нанесли побой, а единият от тях произвел изстрели с пистолет, след което избягали в неизвестна посока.

стрелба детска площадка

Пострадалият е прегледан в болница след което е освободен за домашно лечение с порезни рани на главата и охлузвания по тялото, без опасност за живота.

Състоянието на пострадалия при стрелба в Студентски град се е влошило

По-късно полицията задържа двамата мъже.
БТА