След спецакция хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж от село Сърница

На брифинг полицията в Хасково разкри повече подробности около залавянето му. 

Хванаха издирвания въоръжен и опасен мъж в Хасковско (СНИМКИ/ВИДЕО)

Въоръженият беглец от хасковското село Сърница, който снощи нападна при битов конфликт съседи, е стрелял и по полицаи. Това разкри главният секретар на МВР Петър Тодоров, след задържането на 54-годишния стрелец Бейсим Салиф. Спрямо него беше предприета мащабна акция за залавянето и неутрализирането му с участието на над 200 служители от различни подразделения на МВР, в която се включиха и ловци.

МВР

Дългогодишният междусъседски спор е бил за животни, които Бейсим пускал да пасат в градината на съседа му Мюмюн Мюмюн. Разследващи уточниха, че вчера именно семейството на Мюмюн е започнало спора. При него след първия изстрел при конфликта опонентът се хвърлил върху нападателя и му е отнел оръжието. Криминално проявеният за кражби и незаконно оръжие впоследствие извадил нож и порязъл ръката на жената на Мюмюн. След това се прибрал, взел втора, също така незаконна пушка, и напуснал селото.

МВР

„С оглед безопасността на полицаите през нощта не са предприети действия по издирването му, изчаква се сутринта. Районът беше блокиран. Населението беше информирано, че търсим въпросния мъж”, каза главният секретар на ОДМВР – Хасково Петър Тодоров.

„Около 15:00 ч. на пет-шест км от Сърница, вече в съседната Кърджалийска област, в землището на село Черноочене, Салиф нападнал местен жител, който обаче успял да го задържи“, допълни Тодоров.

МВР

При задържането Бейсим Салиф е оказал съпротива и е леко ранен, като в момента е настанен в болница, допълниха още на брифинга. След като се установи здравословното му състояние, той ще бъде задържан за 24 часа.

Срещу заподозрения са образувани две досъдебни производства - за незаконно оръжие и за закана за убийство, която след събиране на доказателства може да прерасне в опит за убийство, каза районният прокурор на Хасково Румен Сираков. По думите му се извършват активни процесуално-следствени действия.

Салиф има предишни криминални проявления за кражби и съхранение на бойни вещества. На брифинга стана ясно още, че срещу нападателя многократно са подавани сигнали от съседи.