На съд отива един от двамата нападатели, които раниха мъж на детска площадка в столицата. Инцидентът стана през юли м.г. в ж.к. "Студентски град". Другият обвиняем е признал вината си и е получил условна присъда от година и половина, става ясно от съобщение от пресцентъра на Софийска районна прокуратура. 

"Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 40-годишен мъж, нанесъл телесна повреда на друг мъж на детска площадка", съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът сана на 2 юли м.г. на детска площадка в ж.к. "Студентски град". Причината за него била забележка на майки от блока в близост към други две жени. Последвала саморазправа между техни познати и мъже от блока, която завършила с побой над един от тях и няколко изстрела. Пострадалият Диян Дянков бе с травма на главата и множество шевове. Обвинени за нападението бяха Виктор Митков и Методи Пешов.

Състоянието на пострадалия при стрелба в Студентски град се е влошило

"Обвиняемият М.П. в съучастие с В.М., удрял Д.Д. в главата, в следствие на което му причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди. Деянието е осъществено на публично място при липса на личен мотив", съобщават от прокуратурата. 

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат М.П. и В.М. като автори на деянието. В.М. е признал вината си и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 и 6 месеца, което на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с 3 години и 6 месеца изпитателен срок, съобщиха от прокуратурата. 

Делото срещу М.П. продължава в Софийски районен съд.