/ iStock
Прокурор в Софийска районна прокуратура обвини двама мъже, заканили се с убийство на жена в съдебна зала по време на открито заседание на съда. Това съобщиха от обвинението.

На 7 декември 2022 г. в сградата на Софийски районен съд на бул. „Ген. Скобелев“ в гр. София обвиняемите се заканили с убийство спрямо жена. Това станало след като подсъдимите чули, наложените им от съдебния състав присъди. Те били осъдени на затвор за закана с убийство спрямо същата жена.

Предадоха на съд трима мъже за побой и закана за убийство в София

След като чули присъдата, заявили на пострадалата, че излязат ли от затвора, наистина ще я убият. Жената се уплашила много и подала сигнал за случилото се в Софийска районна прокуратура.

По случая е започнато разследване. В хода му е установено, че в продължителен период от време те са заплашвали жената, защото искали дял от недвижим имот, собственост на починалия й съпруг. 

Към момента обвиняемите изтърпяват наложените им ефективни наказания по първото дело за закана с убийство, отправена спрямо жената. Предстои делото по внесения сега обвинителен акт срещу тях да продължи в Софийски районен съд.