/ БГНЕС, архив
Столична община с първа стъпка към бъдещата канализация на „Кръстова вада“
101357
Столична община с първа стъпка към бъдещата канализация на „Кръстова вада“
  • Столична община с първа стъпка към бъдещата канализация на „Кръстова вада“
Движението по улица „Сребърна“ в София ще бъде затруднено от тази неделя до началото на следващата учебна година, съобщиха от Столичната община. Причината е изграждането на ВИК колектор, който трябва да отводнява квартал „Кръстова вада“, както и бъдещият пробив на булевард „Тодор Каблешков“ към Черни връх.
 
Продължават ремонтните дейности и по улица „Филип Кутев“, която също ще стане част от бъдещия вътрешен ринг на столицата.

Жители на „Горубляне“ протестираха отново (СНИМКИ)
 
Първа стъпка към бъдещата канализация на столичния квартал „Кръстова вада“ ще започне общината този уикенд. В неделя ще бъде даден старт на проект за изграждането на главен канализационен клон, който, според информация на местната администрация ще създаде условия за бъдещо поетапно изграждане на канализационна мрежа в квартала, както и възможност за отводняване.
 
А как ще се организира движението в следващите 6 месеца по улица „Сребърна“, където ще са и ремонтните дейности обяснява районния кмет Николай Терзиев:
 
„Навременната организация е така съобразена, че във времето, когато ще бъде на светофарчета, когато е най-затруднена, няма да се спира движението. Просто ще бъде притеснено, но когато са светофарчетата, това да бъде времето юли и август, така че когато София е най-малко натоварена от трафик на автомобили.“

Йорданка Фандъкова: Все още не съм решила за нов мандат
 
Ремонтът трябва да завърши до 15 септември. В срок по думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова върви и реконструкцията на улица „Филип Кутев“, която в края на проекта трябва да се превърне  в булевард, част от вътрешния ринг на столицата:
 
„Най-напред се изпълни канализацията и водопровода от „Софийска вода“, за да може да се отводнява бул. „Черни връх“, заедно с част от „Кръстова вада“ Изток и след това вече започнахме пътните дейности. Работи се по график, очаквам някъде около средата на месец юни, когато изтича срокът на изпълнителя да бъде напълно завършен участъкът с четири ленти.“
 
Стойността на тази част от проекта е 3,5 млн. лева.