Руското посолство в България публикува във Фейсбук разкази на жителите на гр. Волноваха (Донецка Народна Република) за отношението на украински военни към мирното население. 

От посолството написаха, че разказът е посветен на „героите“ на Украйна. В публикацията си от посолството са отбелязали Столичен общински съвет

Припомняме, че на 7 април местният парламент реши да именува две емблематични места в София - „Героите на Украйна“ и пространство, наречено на името на руския опозиционер, убит в центъра на Москва, Борис Немцов. На същото заседание бе решено и знамето на Украйна да се издига до българското на сградата на Столичната община на ул. "Московска" 33. 

По-рано днес от Областната управа на София върнаха решението на общинския съвет с аргумента, че са допуснати съществени нарушения на материалноправните разпоредби на законите, които водят до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет. От управата заявиха още, че са постъпили стотици сигнали от граждани

Разказите, които днес публикува руското посолство, описват насилие и боеве в гр. Волноваха

„Около районната болница имаше сериозен бой. Дойдоха и влязоха в болницата. Те са зверове. Сам се убедих в това“, се казва в единия разказ. 

Към публикацията е качено и видео.