Продължава и издирването на работниците, които са били ангажирани с производството
Разбиха мащабен логистичен център за контрабандни цигари в Ботевград, съобщиха от МВР.

МВР

Успешната реализация на Икономическа полиция от ОД на МВР-София е в продължение на специализираната полицейска операция на антимафиотите от 16 май, при която бе разкрита нелегална фабрика за производство на цигари.

МВР

Открити бяха оборудване за производството, както и опаковъчни машини. Капацитетът на машините според първоначалните оценки е около 100 мастербокса на ден.

Разбиха фабрика за производството на нелегални цигари в Ботевград (СНИМКИ/ВИДЕО)

В резултат на проведена активна оперативна работа и извършен прецизен анализ на придобитата информация, служителите на ОД на МВР-София и Районно управление-Ботевград установиха мащабна по площ логистична база, разположена в хале в бивше военно поделение в индустриалната зона на Ботевград.

МВР

МВР

Халето се намира на около километър от нелегалната фабрика. Намерени са внушително количество консумативи и материали за незаконно производство на тютюневи изделия - 67 палета с филтри за цигари, девет палета с празни кашони, четири палета с топове сиво фолио, шест палета с топове бяла хартия, четири палета с найлонови топове, четири палета с цигарени кутии и три големи кашона с изрезки от цигарени кутии.

МВР

Процесуално-следствените действия са извършени в условията на неотложност под прякото ръководство на Софийска окръжна прокуратура и Районна прокуратура-Ботевград.

МВР

В хода на първоначалните действия по разследването са установени доказателства, че фактическият ползвател на халето е пряко свързан с дейността на разбитата преди дни незаконна фабрика, във връзка с което е и задържан.

Полицейските действия на място продължават. Продължава и издирването на работниците, които са били ангажирани с производството.