Центърът за градска мобилност започва поставянето на близо 700 указателни табели с новото работно време на зоната за платено паркиране, което влиза в сила от 1 декември тази година, съобщиха от дружеството.



С решение на Столичен общински съвет от тази дата „синя зона“ вече ще включва новия участък от бул. „Дондуков“ до бул. „Сливница“ и бул. „Данаил Николаев“. На изток границата ще стига до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, а на запад - до ул. „Опълченска“.

Очаква се скок на глобите за неправилно паркиране в столицата

Работното време на „синя зона“ също се променя: от понеделник до петък и в събота, то ще важи за периода от 08:30 до 20:00 часа. До 1 декември работното време, напомняме, че е от 08:30 до 19:30 часа в работните дни, а в събота - от 10:00 до 18:00 часа.

Център за градска мобилност

Тази събота, 27 ноември, офисите на ЦГМ за платено локално паркиране ще работят извънредно. Всеки от живущите, които иска да получи винетен стикер може да подаде документи. 

Живущите в участъците от зоната, която до момента е била „зелена“ и става „синя“ и имат отдавна издадени стикери до тяхното изтичане не е необходимо да доплащат.