/ iStock/Getty Images
Жителка на Правец е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията. На 24 февруари 71-годишна жена сигнализирала, че е била измамена за голяма сума пари и златни бижута.

Възрастна жена от Търговище стана жертва на мним лекар при телефонна измама

Пострадалата разказала, че на домашния си телефон получила обаждане, в което спрямо нея били отправени закани и заплахи, като обаждащите се поискали пари, за да не ги осъществят.

В същото време на мобилния ѝ телефон се получило обаждане от непознат, който се представил за „инспектор Георгиев“. Мнимият полицай услужливо посъветвал стъписаната жена да изпълни исканията, да даде каквито пари и бижута има, като я успокоил, че с „колегите“ му следят бандитите изкъсо.

В резултат на масираната атака на измамниците жената оставила до кофата за боклук на тротоара пред къщата си близо 13 000 лева, четири златни пръстена, златна гривна и златен гердан.

Съдът остави в ареста обвиняем за телефонна измама

От спрелия малко по-късно пред адреса автомобил излязъл маскиран мъж, взел парите и бижутата, помахал и се оттеглил в неизвестна посока. Потърпевшата изчакала известно време и посетила лично районното управление, където потърсила „инсп. Георгиев“, в резултат на което разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицията апелира горещо: При получаване на телефонно обаждане с искане за пари под какъвто и да е предлог, незабавно потърсете контакт с близките си, сигнализирайте на тел. 112, в най-близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района!