/ БТА
Освен това тя държала и дрога в колата си
По обвинение на Софийска районна прокуратура е осъдена 22-годишна, шофирала след употреба на наркотици, с чужди регистрационни табели и държала наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура подсъдимата се е признала за виновна за това, че управлявала моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин. Освен това тя си служила с регистрационни табели, издадени за друго МПС, както и за това, че без надлежно разрешително държала наркотични вещества - кокаин, метамфетамин, амфетамин, MDMA и коноп, на обща стойност 923 лева.

Криминално проявени са задържани под стража заради наркотици

На 21 януари 2020 г. около 01,00 ч. в столичния квартал ж.к. „Надежда“ полицейски служители при 02 РУ-СДВР извършили проверка на управлявания от младата жена автомобил и установили, че регистрационните табели, поставени на автомобила са издадени за друго МПС. Обвиняемата заявила на полицаите, че държи в автомобила си наркотични вещества и ги предала с протокол за доброволно предаване. Служители при отдел „Пътна полиция“-СДВР извършили проверка за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело резултат 0,19 на хиляда. След това тя била съпроводена до болнично заведение, където дала проби за изследване за наличие на наркотични вещества.

Установено било, че в дадените от нея проби се доказва наличие на тетрахидроканабинол, метамфетамин и амфетамин.

С определение на Софийски районен съд е одобрено споразумение, с което е наложено едно общо най-тежко наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, чието изпълнение е отложено за срок от пет години, лишаване от право да управлява МПС за срок от една година, както и глоба в размер на 2000 лева.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последиците на влязла в сила осъдителна присъда.