съд белезници Темида
съд белезници Темида / ThinkStock/Getty Images
По три досъдебни производства на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо трима обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества

На 28 януари в Стара Загора, при проведена Специализирана полицейска акция по контрол върху трафика на наркотични вещества е бил извършен обиск на 23-годишен мъж, в когото е намерен метамфетамин. Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за извършени престъпления против собствеността.

При полицейска проверка от 26-годишен е иззет амфетамин.  Мъжът бил освободен от затвора през месец май 2018 г., след като е изтърпял наказание за управляване на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

32-годишен е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от съда за това, че на 11 октомври миналата година държал високорискови наркотични вещества – екстази, метамфетамин и канабис, на обща стойност 643 лева. Мъжът също е криминално проявен и осъждан. Извършеното деяние е в изпитателния срок на предходно осъждане  - отново за държане на наркотични вещества и управляване на автомобил след употреба на наркотици.

Взетата спрямо тримата мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.