Все още не е установена самоличността на загиналия водач, който катастрофира превозвайки нелегални мигранти. По първоначални данни смъртта му е настъпила вследствие на термична травма. Назначена е съдебномедицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят активни действия по разследване по досъдебно производство, образувано за извършено престъпление. Около 6 часа в неделя, на пътя между с. Туден и гр. Годеч, област София, било предизвикано пътнотранспортно произшествие.

Бус с мигранти катастрофира край Годеч, загина шофьорът

В резултат на инцидента е причинена смъртта на водача на лекотоварен автомобил, превозвал 30 лица. Според свидетели колата е избухнала в пламъци след инцидента.

Пътуващите в самокатастрофиралото превозно средство са били открити в района на местопроизшествието. Установено е, че те са чуждестранни граждани от Афганистан. Пострадалите при ПТП са транспортирани в медицинско заведение, а останалите – в Приемния център за бежанци в с. Бусманци.

Една от жените, които живее в близост до мястото на инцидента разказа по-рано пред NOVA, че е виждала буса почти всеки ден около 6 сутринта. Тя не е подала сигнал за честото му преминаване, защото мислела, че превозва хляб за магазините в Годеч.

Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия орган за извършване на оперативно-издирвателни мероприятия, с оглед установяване самоличността на водача и на собственика на автомобила.

Продължават разпити на свидетели на пътния инцидент. Предстои назначаване на експертизи - пожаротехническа, автотехническа и съдебномедицинска на пострадалите лица.

Делото продължава под надзора на прокуратурата.