/ БГНЕС
Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиране
100338
Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиране
  • Мними инспектори опитали да измамят жена с глоба за паркиране
Мними инспектори от Столичния инспекторат са се опитали да измамят столичанка с глоба за неправилно паркиране. За това сигнализираха служители на инспектората. Оттам дадоха и указания за това как да разпознаем истинските контрольори и какъв е реда за плащане на глоби.

Фалшиви имейли от ЧЕЗ разпространяват вирус
 
С фиш за неправилно паркиране осъмва семейство от София. След това нарушителите отиват да платят глобата си в Общинска банка. Оттам обаче им казват, че сметката, посочена във фиша, не съществува. Притеснените хора се отправят към Столичния инспекторат, за да разберат как да изчистят задължението си. Там обаче ги очаква изненада. Фишът всъщност е фалшив.
 
Как да разпознаем истинските документи, които от инспектората издават при нарушения, обяснява Полина Асенова, началник сектор "Контрол на паркирането" в инспектората: "При осъществяване на контрол от страна на инспекторите за неправилно паркиране те не поставят фиш върху автомобилите, а констативни протоколи, с които предоставят на гражданина данни кога и къде да се яви, за да му бъде предоставен фиш. От Столичен инспекторат няма как да получите фиш на стъклото, това е сигурен начин да разберете, че това са мними инспектори. В констативния протокол е написано името на инспектора, който го е съставил, свидетеля, присъствал на това нарушение, а в районния инспекторат има снимков материал за него. Всеки гражданин може да се свърже със Столичен инспекторат и да уведомим за по-нататъшните действия. В никакъв случай те не трябва да плащат на ръка глоби. В Столичен инспекторат всичките наредби на СОС, по които работим, по нито една не се взимат пари на ръка. Всички фишове се плащат по банков път или в касата на инспектората".

Областен управител сигнализира за негов фалшив профил във Фейсбук 
 
Служителите на инспектората пък трябва да носят тъмно синьо яке с надпис „Столичен инспекторат, Столична община“ и да се легитимират със служебна карта.