/ DarikNews.bg, архив
За създадени фалшиви профили в социалната мрежа Фейсбук съобщи на среща с представители на медиите областният управител на Плевен Мирослав Петров. Той каза, че е подал сигнал за създадени два фалшиви профила с неговото име в популярната социална мрежа, като в момента те са използвани за становища, които никога не са правени лично от него или в качеството му на длъжностно лице.

Условна присъда за Спас от Кочериново, продавал самолетни билети с фалшив профил

Мирослав Петров заяви, че никога не е създавал личен или в качеството му на областен управител профил в социалните мрежи: „Създаден е фалшив, неистински профил във Фейсбук в качеството ми на областен управител. Официалният начин за комуникация с медиите и обществото е през официалния сайт на Областна администрация, чрез ПР-а на Областна администрация и под формата на предварително обявени пресконференции".

Петров предупреди още: "Областният управител има приемен ден, който е обявен също на сайта на Областна администрация. Там хората се записват и ние се подготвяме компетентно по темите. Всичко това, което излиза в този неистински профил, е невярно и не отговаря на истината. Апелът ми е просто хората да не се подвеждат и ако имат някакъв конкретен въпрос към Областна администрация или към мен, то това трябва да стане по начина, който вече споменах. Освен това, аз нямам личен профил“.

Изкусителна Мария от Гърция се оказа нисък, плешив мъж с очила от Бургас

Областният управител допълни, че след първия подаден сигнал в социалната мрежа се е появил нов – също фалшив профил, за който е използвана и снимка от официалния сайт на Областна администрация – Плевен. Според Мирослав Петров това говори за „някаква активност“ в определена посока.