Точно в 19 часа новият кмет Васил Терзиев запали празничните светлини и коледното дърво на София. То се намира на новото пешеходно пространство на столицата – площада около храм-паметника “Св. Александър Невски”.
 

елха
БТА


Най-емблематичната софийска забележителност засия с ново архитектурно осветление, което подчертава културното наследство, а през целия декември на площада от ул. “Г. С. Раковски” около храмовете „Света София“ и „Св. Александър Невски“.

елха София
БТА

На площада ще има празнични концерти, украса и различни активности за гражданите и гостите на града, съобщиха от столичната община.

елха София
БТА

 „От днес домовете ни излъчват едно специално сияние на уют, топлина, на възможности, на спокойствие и надежда”, заяви Васил Терзиев.

“Моята мечта винаги е била не само домът ни, но и градът ни да бъдат място, което ни кара да мечтаем не само на Коледа. Затова съм изключително щастлив, че днес сме тук заедно. Заслужавате градът да блести, защото всеки един от нас блести”, каза още кметът на София.

елха София
БТА


През целия празничен месец площадът ще е преобразен с временен дизайн от градски активисти и артисти. Целта е да бъдат  изпробвани варианти за дългосрочното обживяване на тази знакова за столицата зона. В духа на посланието на инициативата “Светлината в теб” се предвиждат празнични светлини, 10-метрово коледно дърво, алея “Елхи на таланта”, коледен базар за храни, напитки и творчески продукти. Кампанията включва още Коледен концерт на 20 декември с участието на Смесения хор към Патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”, а кулминацията е традиционният голям концерт за посрещане на Нова година, организиран от Столичната община.
 

елха София
БТА

елха
БТА



Една от първите заповеди на новия кмет на София Васил Терзиев след встъпването му в длъжност по-рано този месец бе пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски" да се освободи от паркоместа.