Казанът не е нито за компоти, нито чушкопек, заявиха от СДВР
Не казан за компоти, а казан за ракия иззели полицаите от столичния квартал "Обеля". Казанът бил в трафопост, който държал под наем братът на активиста на Мая Манолова Тихомир Василев. Органите на реда се озовали на мястото след сигнал на граждани. От столичната полиция категорично отрекоха да са извършвали претърсвания в дома на майката на двамата мъже.

"В Девето РУ е получен сигнал от граждани за незаконно разпространнение на акцизни стоки в трафопост, намиращ се в жк. „Обеля“. При проверката е установено едно лице в обекта. Първоначално той се е заключил в обекта. После лицето е отворило само, не е имало разбиване. Вътре са установили казан за ракия, предаден е доброволно чрез протокол. Не е имало други лица, негови близки или роднини и не са извършвани други претървания". Това каза на брифинг началникът на отдел „Икономическа полиция” в СДВР Добромир Брешков.

Брешков уточни, че казанът не е за компоти, нито е чушкопек.
 

В акцията няма намерени наркотици. Тя е проведена по линия на разпространение и производство на акцизни стоки.

Обектът, в който е открит казан за варене на ракия, е собственост на ЧЕЗ.

Хванаха мъж да вари ракия в трафопост в „Обеля”

От СДВР уточниха, че мъжът се казва Кирил. Той има една криминална регистрация от 2012 г. За него по-рано стана ясно, че е на 38 години. От полицията поясниха, че той е брат на Тихомир Василев от движението на Мая Манолова "Изправи се.БГ". На Тихомир не са извършвани никакви полицейски проверки.

ГДБОП не разследва протестиращ от движението на Манолова

По-рано днес Мая Манолова отправи обвинения към органите на реда, че са направили обиск в дома на майката на Василев и са конфискували уред за варене на компоти. Информацията обаче беше официално опровергана. Полицията отново отрече да са извършвани претърсвания и полицейски проверки на Тихомир Василев и майка му.