Георги Георгиев Антон Хекимян
Георги Георгиев Антон Хекимян / БГНЕС
Тайно, извън прожекторите, без публичност, се водят разговори за съвместно управление между ПП-ДБ/Спаси София и БСП. Алармирахме за разговори между Терзиев и Корнелия Нинова, даже Ивайло Мирчев потвърди. Това заяви Георги Георгиев от групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет.

По думите му е направен опит поста на председател да се даде на БСП. "Днес Борис Бонев с огорчение обяви, че това няма да се случи. София е на автопилот. В общинския съвет няма нито един ред с описание, за да вземем ние решение", заяви Георгиев.

Пети опит за избор на председател на СОС

"Тежката червена сватба не се случи, уви, женихът изневери малко преди да се случи", коментира той.

Антон Хекимян от групата на ГЕРБ-СДС в СОС заяви, че "Борис Бонев жали по медиите от рано сутрин и се оплаква, че някой е отрязал ръката на МОЧА, ръката, която трябваше да го подкрепи или да създаде нова сглобка".

По думите му в момента се вижда ясно разделение. "Много отчетливо казаха много ясно кои са от него. Той не каза, че ПП-ДБ са от техните", заяви още Хекимян. Според него "Бонев извива ръцете на Терзиев".

"Ала-бала не бива да се прави със Столичния общински съвет, защото София е на автопилот" и посочи, че липсват заместник-кметовете. "В най-важните сфери София е тотално блокирана", коментира Хекимян.

"Заради отрязаната ръка на МОЧА тайният план на ПП-ДБ/Спаси София не могат да бъдат заедно с БСП", изтъкна още Хекимян и призова ПП-ДБ/Спаси София да излязат ясно и да намерят с кого да управляват.

От ГЕРБ-СДС също дадоха заявка, че няма да подкрепят Грети Стефанова за председател на СОС, каквито предложения имаше.