/ БТА
Общинският съветник от ГЕРБ-СДС и бивш кандидат за кмет на София Антон Хекимян заяви, че „спасението на София се отлага“ заради политическите боричкания през изминалите седмици.

"За съжаление София е заложник не само на тези боричкания, но и на невъзможността на новия екип да се справи с протестите и с почистването на града - не само снега, но и натрупаните клони, които няма как да се разградят или стопят като снега", допълни Хекимян. 

Той посочи още веднъж, че остават твърда опозиция и са категорични и последователни в действията си. 

"Интересно е дали ще бъде загубена още една седмица от работата за София, защото виждаме, че тя не се случва, за града не се работи активно. За работата се вижда само от фейсбук постовете на кмета и екипа му. Не може да пишете какво сте направили и с кого сте се срещнали, а да не излезете и да представите екипа си още първия ден", допълни Хекимян. 

По думите на общинския съветник от ГЕРБ/СДС Георги Георгиев има два центъра на власт в Столична община. "Първият е легитимният, избраният кмет Васил Терзиев. Вторият център се заформя около Борис Бонев, чието трудоустрояване в момента е гаранцията да има работещ Общински съвет. Това е цена, която София няма да плати", допълни Георгиев. 

„Ние вчера чухме изказвания, че трябва да се разпределя властта в Столичния общински съвет, така че явно нещо се е случило на разговорите, които са водени между ПП и БСП, но е важно да се знае, че ПП за пореден не изпълняват обещанията си и този път вероятно към господин Бонев, защото е видно, че са му обещали да е председател на Общинския съвет, но това няма да се случи“, посочи Хекимян.

„Няма да е първият излъган от ПП. Борис Бонев не е първият български гражданин, излъган от „Продължаваме промяната“, така че да се връщаме към реалността, за да може това, за което се заклехме, да се случва. Нас ни интересуват хората, а не разпределянето на постовете между първата и други групи в съвета“, допълни Георгиев.