До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори
Кметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметовете на Столичната община.

Заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“ е Надежда Бачева.

Столичната община разполага с 438 млн. лева

Надежда Бачева е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила  е и като маркетинг мениджър в частния сектор.
Заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване“  е Надежда Бобчева.

Надежда Бобчева е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от УНСС- София  и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие - Ротердам, Нидерландия. Надежда Бобчева е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при  разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в  Дирекция „Икономика и международни програми” към община Силистра.

Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ е Никола Барбутов.  

Никола Барбутов има магистратури по управление  от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas.

Никола Барбутов е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

Заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Яна Генова.

Яна Генова е магистър по  „История и теория на културата“ от СУ „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия.  Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.   

Номинации за заместник-кметове са:

Никола Лютов - Правен и административен контрол

Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов - Обществено строителство

Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова - Финанси и здравеопазване

Има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев - Дигитализация, иновации и икономическо развитие

Иван Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Предстои събитие за медии, на което ще бъде представен управленският екип на Столичната община.