Не сме готови да прекрачваме никакви граници, с който да легитимираме сглобката, заяви столичният общински съветник от "Възраждане"
Не сме готови да прекрачваме никакви граници, с който да легитимираме сглобката, заяви общинският съветник Деян Николов пред журналисти, след заседанието на Столичния общински съвет (СОС), на което отново не беше избран председател на съвета. 

По думите на Николов тези, които имат най-много гласове в София, имат и политическата отговорност да намерят формулата за избор на председател. Ние от политическа партия "Възраждане" бяхме на политическа среща, на която бяхме официално поканени от кмета на София Васил Терзиев и изложихме нашите приоритети за столицата и по отношение на избора на председател на СОС, посочи Николов.

Той допълни, че от "Възраждане" ще бъдат изключително прагматични в избора си на председател и няма да легитимират партия, с която имат доста различни политически виждания. 

Хекимян за избора на председател на СОС: Който сее ветрове, жъне бури

Не знам какво повече имаме да обсъждаме, коментира Николов за новата покана на Терзиев за среща с политическите партии. Според Николов "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") трябва да изложат техните политики, защото на първата среща не са споделили какво искат да направят със София. Ще отидем на срещата, защото никога не сме отказвали разговори, но не съм оптимист за определени договорки, каза Николов. 

На въпрос дали "Възраждане" биха подкрепили "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) ("Спаси София"), ако направят друго предложение за председател на СОС, Николов отговори, че те никога не са гледали човека, а гледат политиките. Смятаме, че ПП-ДБ водят страната към катастрофа и ние нямаме доверие на тази политическа формация, за да ги подкрепим на местно ниво, заяви Николов.

Васил Терзиев отново кани на разговори партиите в Столичния общински съвет

По думите на Николов е време съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков да се обади на лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и да му каже, че сглобката ще се разпадне, ако нямат подкрепа за председател на СОС, "за да може циркът да спре". Според Николов ГЕРБ се опитва да участва в новото мнозинство, а ПП-ДБ ("Спаси София") "се дърпат", защото са поели този ангажимент към избирателите си, но е въпрос на договорки.